Het zijn zware tijden, maar Grift – IT timmert lekker door

Het is een raar jaar. De wereldwijde problemen door chiptekort hebben niet alleen gevolgen voor de levering van auto’s, het zorgt er ook voor dat er minder computers beschikbaar zijn. Maar wij van Grift – IT zijn niet voor één gat te vangen. Met onze eigenwijze kijk op IT weten we problemen altijd weer te tackelen. Het Nederlands elftal zou er jaloers op zijn… Daar kunnen we overigens nog wel een centrale verdediger bij gebruiken. Iets voor jou? 

Lampen, deurbellen en broodroosters

Er is een wereldwijd tekort aan computerchips. Dat zorgt niet alleen voor hogere prijzen, maar wat nog veel erger is, het leidt ook tot vertraagde leveringen. De oorzaak is niet alléén te vinden in de lockdown. Dat zorgde er inderdaad voor dat de productie achterstand op liep. Maar ook streng winterweer in Texas – hometown van Intel –, droogte in Taiwan – thuisland van TSMC, de grootste chipproducent ter wereld én brand bij twee grote chipfabrieken in Japan zorgden voor minder levering van chips. Daarbij komt dat chips vandaag de dag niet meer alleen in computers, laptops, tablets en telefoons worden gebruikt. Zo’n elf procent van de chips gaat naar de auto-industrie en 13 procent van de chips zit in producten als lampen, deurbellen en broodroosters. Persbureau Bloomberg rapporteerde dat in augustus 2021 de wachttijd van bestelling tot levering gemiddeld 21 weken bedroeg, de langste wachttijd ooit. Het kan nog wel tot 2023 duren voor de situatie weer een beetje normaal wordt. 

Elk nadeel heeft z’n voordeel

Wij voelen dit tekort vooral als het gaat om de voorraad notebooks. We proberen met man en macht om ze te pakken te krijgen, en dat lukt maar mondjesmaat. En als we dan al beslag weten te leggen op een aantal exemplaren, zijn dat er vijf, hooguit tien. Ondertussen stapelen de bestellingen zich op. Maar gelukkig zijn wij niet zo snel uit het veld geslagen. Nood breekt wetten, en als we klanten kunnen helpen, kunnen we altijd uitwijken naar andere modellen. Soms zijn die modellen iets prijziger, simpelweg omdat ze iets meer kunnen. Elk nadeel heeft z’n voordeel, zou Van Hanegem zeggen.

Wij zoeken jou!

Ben jij ook niet voor één gat te vangen en lijkt het je wel wat om bij een eigenwijze IT-club te werken? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een tweetal relaties in en om Amsterdam zijn we op zoek naar een supportmedewerker op locatie. Lijkt het je wat om eindgebruikers, ICT-beheerders en onze partners blij te maken met jouw ondersteuning, direct op de locatie van de klant? Check dan deze vacature. Loop je daar wel warm voor, maar doe je dat liever op onze supportdesk in Naaldwijk? Check dan deze vacature! We kijken er naar uit je te ontmoeten! 

Nieuwsgierig naar onze eigenwijze kijk op IT?

Een keuze voor een IT-partner maak je op basis van vertrouwen. Dat doe je niet op basis van een advertentie of een leuke blog. Hebben we je interesse gewekt met onze eigenwijze kijk op IT? Dan nodigen we je uit voor een open en eerlijk gesprek, zonder enige verplichting. We leren je graag kennen! Neem contact met me op per mail of bel naar 0174-670 615 en vraag naar Dennis.

Het Grift – IT Team

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag