Grift - IT nieuwsbrief: oktober 2022

In deze (griezelige) editie leest u meer over een aantal ontwikkelingen bij Microsoft, en het opduiken van een nieuwe Phishing-Tool.


 Nieuwe Phishingtool duikt op
Onderzoekers van het cybersecuritybedrijf Mandiant hebben een nieuwe tool ontdekt die het ontcijferen van wachtwoorden kinderspel maakt. Met het Phishing-as-a-Service-platform, bekend onder de naam Caffeine, zetten cybercriminelen in no-time een phishingaanval op basis van verschillende voorgedefinieerde templates. De kans is groot dat deze tool steeds vaker ingezet gaat worden. Hiermee worden Microsoft 365-gebruikers een makkelijk doelwit van cybercriminelen.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen jouw bedrijf maximaal te beschermen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Microsoft stopt met merknaam Office
Binnenkort past Microsoft de merknaam Office aan. De naam veranderd van Office 365 in Microsoft 365. Hiermee verdwijnen de Office-app voor Windows, de mobiele Office-app en Office.com. Al deze diensten veranderen van naam of worden geïntegreerd in de Microsoft 365-app. Individuele pakketten zoals Word, PowerPoint en Excel blijven wel hun huidige naam behouden. In november verandert eerst Office.com van naam, gevolgd door de andere apps in januari. De Microsoft 365-app zal dan een nieuw design krijgen. In de praktijk zal er voor Office-gebruikers niets veranderen. Er hoeft daarom geen aktie te worden ondernomen.

 

Einde van ondersteuning voor Windows 10 21H1

Vanaf december geeft Microsoft geen standaardupdates meer uit voor de 21H1-versie van Windows 10. De laatste security-update wordt uitgevoerd op 13 december. Microsoft raadt organisaties aan om Windows 10 te updaten en over te stappen naar de laatste versie van Windows. Gebruik je onze Gmon Monitoring Tool, dan wordt deze update automatisch uitgevoerd en hoef je verder niets te doen. Heb je toch nog vragen over deze verandering. Neem dan gerust contact met ons op.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld u nu onderaan onze nieuwspagina aan.

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag