Grift - IT nieuwsbrief: september 2022

 

Hardware slecht leverbaar

Helaas is het internationale chipprobleem nog steeds niet verholpen. Veel leveranciers kampen met een minimale beschikbaarheid aan hardware en systemen. Dat zorgt ervoor dat ook wij last hebben van een tekort aan producten die we kunnen leveren. Vooral het aanbod aan printers, netwerkapparatuur (met name switches), werkstations en laptops is beperkt. Uiteraard doen wij van Grift - IT er alles aan om een zo breed mogelijk assortiment beschikbaar te behouden. We houden op dit moment grotere voorraden aan dan normaal gesproken.

 

Nieuw Microsoft Azure-beleid

Microsoft Azure-abonnementsreferenties die onbeschermd of onvoldoende beveiligd zijn, vormen een groot beveiligingsprobleem. Dit kan ertoe leiden dat mensen zonder goedgekeurde toegang kostbare Azure-gegevens met kwade opzet aanpassen. Om het risico te verkleinen rolt Microsoft een nieuw beleid voor fraudebescherming uit, om zo de beveiliging van de Azure-omgeving te versterken. Het enige wat u zelf hoeft te doen is dit nieuwe beleid accorderen. Komt u er niet uit of heb je een andere vraag over dit beleid? Neem dan gerust contact met onze Supportafdeling.

 

Microsoft lost Defender-bug op

Microsoft Defender, de antivirussoftware van Microsoft, gaf afgelopen weekend – ten onrechte – aan dat populaire applicaties als Google Chrome, Edge, Spotify, Discord en Whatsapp malware bevatte. Veel mensen kregen dan ook meldingen dat deze applicaties niet meer werkten of mogelijk geïnfecteerd waren. Inmiddels heeft Microsoft dit probleem opgelost door middel van een update. Middels onze G-mon monitoring tool hebben we deze update voor de systemen in ons beheer beschikbaar gesteld. U hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.

 

Upgrade nu naar Windows 11

Na een ruime testperiode gaan we nu alle nieuw uitgeleverde laptops en werkstations standaard voorzien van een (her-)installatie van Windows 11. Voor al onze klanten kunnen wij voor hun medewerkers met laptops of werkstations een upgrade naar Windows 11 uitvoeren. De upgrade kunnen we indien gewenst ook op afstand uitvoeren. Wij adviseren wel om een standaard aan te houden in uw organisatie. Wilt u overstappen naar Windows 11, dan kunt u dat bij ons aangeven via contact@grift-it.nl. Hiervoor is wel enige planning van onze kant nodig omdat de upgrade enige tijd kan duren.

 Let op! Bij sommige computers ontbreekt een specifieke chip, waardoor zij de Windows 11-upgrade niet aankunnen. In onze inventarisatie vooraf de update zullen wij u hiervan op de hoogte houden (het is moment om te bepalen of uw systeem niet verouderd is en/of nog op de oudere versie Windows 10 door te gaan). Vraag nu een upgrade aan via contact@grift-it.nl.

 

Wilt u de Nieuwsbrief liever via de email ontvangen? Meld u dan nu aan onderaan onze nieuws pagina om altijd op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen op IT gebied.

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag