Monitoring, beheer en onderhoud

De meeste organisaties worden steeds meer volledig afhankelijk van hun IT-infrastructuur; bij nalatigheid in beheer en onderhoud resulteert een storing dan al snel in een verlies van productiviteit. 

Monitoren
Veel organisaties komen er zelf te laat achter wanneer er problemen ontstaan in de IT-infrastructuur of dat ouderdom optreed. Bij veel organisaties wordt het onderhoud reactief uitgevoerd: een storing openbaart zich waarna de oorzaak wordt aangepakt. Bovendien wordt er niet dagelijks op alle mogelijke problemen gelet en kunnen storingen leiden tot een groter probleem wat de bedrijfscontinuïteit kan beïnvloeden en kan zorgen voor hogere kosten.

Grift – IT probeert onder andere storingen zoveel mogelijk voor te zijn door de inzet van de G-mon Monitoring Tool op de aanwezige systemen.

Er wordt naast het monitoren op bugs, ook gekeken naar gebruik en leeftijd van systemen. Storingen (uitval) van systemen buiten de standaard kantoor tijden worden middels een SMS dienst te kennis gegeven aan de storingsdienst.

Beheer
Het komt regelmatig voor dat een onderneming onvoldoende werk heeft voor een fulltime systeembeheerder of de kennis van eigen ICT personeel niet up-to-date is. De beschikbare tijd of kennis om ICT-problemen zelf te voorkomen en/of op te lossen kan ontbreken. Het belang van e-mail, internet en dataopslag (privacy en security) wordt echter steeds groter, en verlies van gegevens of uitval van internetverbindingen kunt u zich vaak niet meer permitteren.
Beheer activiteiten die voortkomen uit de ondersteuning of projectfase pakken wij met dezelfde prioriteit als ondersteuning op. Wel kan het voorkomen een activiteit wordt ingepland of wacht op de gebruiker/leverancier waardoor dezelfde dag oplossen niet mogelijk is.

Onderhoud
Periodiek dienen de systemen voorzien te worden van updates, fysiek onderhoud, vervanging onderdelen. Middels een vast schema worden deze activiteiten doorlopen en daarnaast automatisch uitgevoerd met onze tools.

Het monitoren, beheren en onderhouden van systemen zijn onderdeel van en wordt aangeboden middels het IT Servicepack abonnement. Wij streven hiermee het voorkomen van storingen en nemen daarbij alle zorg voor beheer van u uit handen. In het abonnement zit inbegrepen de licentie van de monitoring tool en een antivirus licentie voor werkplekken en servers.

Wanneer de relatie hier (nog) niet over beschikt wordt deze dienst op nacalculatie uitgevoerd.

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag