Ga direct naar de inhoud.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

Grift-IT nieuwsbrief: september 2022

In onze nieuwe nieuwsbrief leest u actuele informatie uit de IT-sector.

Lees meer

Verlenging “Erkend Leerbedrijf” voor Grift - IT

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft het Certificaat “Erkend Leerbedrijf” van Grift - IT verlengt.

 De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Lees meer

Office 2010 Pakket, bent u al overgestapt?

Sinds 13 oktober 2020 wordt het Office 2010 pakket niet meer ondersteund door Microsoft. Dit betekent dat er geen uitbreidingen en geen uitgebreide beveiligingsupdates meer zijn. Hierdoor kunt u uzelf blootstellen aan ernstige en mogelijk schadelijke beveiligingsrisico’s. Dit zijn onder andere beveiligingsupdates waarmee u uw PC kunt beveiligen tegen schadelijke virussen, spyware en andere kwaadaardige software.

 

Lees meer

KPN zet 3G-netwerk uit!

Vanaf 31 maart 2022 stopt KPN definitief met 3G. Zij zetten het 3G-netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien zullen de frequenties die nu voor 3G worden gebruikt, ingezet worden voor het 4G- en 5G-netwerk. Zo wordt het 4G- en 5G-netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler.

Lees meer

Prijswijzigingen Microsoft Cloud-gebruikers

Microsoft heeft aangekondigd de licentievoorwaarden van de Microsoft 365-bundels aan te passen

Lees meer

Update beveiligingslek Log4j-Tool

Het NCSC adviseert bedrijven dringend te updaten.

Lees meer

Op naar een fijn 2022

Maandag 27 december 2021 gaan ook wij ons klaarmaken voor een fijne jaarwisseling. Om die reden plannen wij die week geen projecten in en bieden we alleen de noodzakelijk ondersteuning. We zijn bereikbaar op ons vaste nummer 0174-670615, optie 1 voor de storingsdienst.

Maandag 3 januari 2022 staan wij weer (fris en fruitig) voor 100 procent voor je klaar.

Omdat ook onze storingsdienst tijdens de jaarwisseling graag met familie en vrienden het glas wil heffen, vragen wij iedereen om meldingen die zich voordoen tussen 21.00 uur en 08.00 uur even uit te stellen. Voor bedrijfskritieke ICT-problemen zijn wij uiteraard bereikbaar. Alvast bedankt voor de medewerking!

Het team van Grift – IT wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig en vooral gezond 2022.

Lees meer

Klanttevredenheidsscore Grift – IT over 2021

Als wij een ticket hebben afgehandeld, krijgen gebruikers een link om een review achter te laten en ons een score mee te geven op een schaal van 1 tot 5. Dit jaar hebben jullie ons een 4,67 gegeven. Daar zijn wij enorm trots op!

Lees meer

Belangrijke wijzigingen voor Microsoft cloud-gebruikers

Microsoft heeft aangekondigd de licentievoorwaarden van de Microsoft 365-bundels aan te passen. De abonnementenstructuur verandert met ingang van 1 januari 2022 vrijwillig maar op 1 maart 2022 zal dit verplicht worden. Alle Microsoft clouddiensten zullen met zo'n 10 tot 25 procent in prijs stijgen.

Lees meer

Beveiligingslek Log4j-tool

Al meer dan 800.000 keer geprobeerd om misbruik te maken van een beveiligingslek Log4j-tool. Lees meer: 

Lees meer

Bereikbaarheid en gewijzigde openingstijden einde jaar 2021

Tijdens de feestdagen en jaarwisseling zijn wij 'beperkt' bereikbaar. Lees hieronder meer.

Lees meer

Mededeling Updates Hostingplatform - Grift - IT

 

Onlangs is het hosting platform bijgewerkt naar de nieuwste updates.

 

Lees meer

Wilt u ook op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, oplossingen en producten, wijzigingen in onze organisatie en/of beveiligingsrisico's waar extra aandacht aan besteed moet worden? Meld u dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.