Datacenter (co-locatie)

Grift - IT heeft een nauwe samenwerking met datacenter provider Greenhouse Datacenters, een Nederlandse aanbieder van colocatieservices gevestigd in Naaldwijk. De hechte samenwerking met Greenhouse biedt ons de mogelijkheid om uw IT-infrastructuur veilig, compliant en met de wereld ontsloten te huisvesten. 

  • De locatie - De twee datacenters van Greenhouse (DC 1 en DC 2) staan op een industrieterrein in het Westland. Te midden van de vele kassen waar bloemen, planten en groenten voor wereldwijde export worden gekweekt. Op slechts een steenworp afstand van Rotterdam en Den Haag. 
  • Connectiviteit - Onze datacenters bieden een breed scala (10+) aan telecomcarriers, alsmede ultra-lage latency verbindingen met Amsterdam en toegang tot Europese internet exchanges (o.a. AMS-IX, NL-IX, DE-CIX). Hiermee kunnen wij kostenefficiënt en redundant een solide connectiviteitsinfrastructuur voor uw IT-omgeving inrichten. 
  • Security - De Greenhouse datacenters hebben een gelaagde security infrastructuur conform Europese EN 50600 richtlijnen. Vastomlijnde processen en strenge toegangsbeveiliging inclusief biometrische toegangscontrole resulteren in een veilige huisvesting van uw IT-infrastructuur. 
  • Data compliance - Greenhouse is een van de weinige datacenteraanbieders in Nederland die nog in Nederlandse handen is. Hun datacenters op Nederlandse bodem zijn door onafhankelijke auditors gecertificeerd (ISO 9001, ISO 24001, PCI DSS). Daarmee voldoen zij aan de strengste data compliance vereisten. 
  • Energie-efficiëntie - Deze datacenters bieden ons de mogelijkheid om uw IT-infrastructuur energie-efficiënt te huisvesten. Concreet wordt door Greenhouse een Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,2 behaald, wat zeer energiezuinig is. Milieuzorg en een duurzame inrichting van organisatieprocessen worden gegarandeerd middels de ISO 14001 certificering. 
  • Capaciteit & schaalbaarheid - De twee datacenters hebben tezamen een capaciteit van 3MW. De totale vloeroppervlakte bedraagt 4.500m2, wat ruimte biedt aan meer dan 1.600 racks. Onze datacenter omgeving is schaalbaar dankzij stroom groeigaranties en beschikbare vrije ruimte. De bouw van een derde datacenter in Naaldwijk staat reeds gepland. 
  • 24x7 engineering services - In de datacenters van Greenhouse zijn 24x7 gecertificeerde en ervaren engineers aanwezig. Het biedt ons en u de voordelen van dag en nacht engineering support, in het verlengde van onze eigen supportmedewerkers. Voor calamiteiten, proactief beheer, of het inrichten van uw datacenteromgeving.