Actueler dan ooit: cyberaanvallen!

Begin juli wist een Russische groepering in te breken bij softwarebedrijf Kasey. Zo lukte het de cybercriminelen toegang te krijgen tot organisaties over de hele wereld. Al in onze nieuwsbrief van februari dit jaar besteedden wij – opnieuw – aandacht aan ICT-security. Voor ons is veiligheid – van onze eigen IT-omgeving én die van onze klanten – van ongekend belang. Wil ook jij je bedrijf beschermen? Dan helpen we je graag. 

Hoe? Met onze G-mon Monitoring + EDR Tool

Jullie wat?! Onze G-mon Monitoring + EDR Tool. Laat ons het even uitleggen. 

Virussen – en dan hebben we het in dit geval niet over het coronavirus, maar over computervirussen – zijn al zo oud als de eerste vormen van het internet: een jaar of 50 dus. Ze zullen ook altijd blijven bestaan. Phising en cybercrime zijn actueler dan ooit. Het meest verraderlijke is nog dat je vaak niet direct merkt dat een computer – of erger, je hele bedrijfsnetwerk – geïnfecteerd is, maar dat een virus eerst op z'n gemakje een half jaar schade aan kan richten en je dan pas ontdekt dat het foute boel is. Dan zijn inmiddels ook je back-upbestanden al aangetast en is de ellende niet meer te overzien.

 

De hedendaagse cyberbedreigingen beperken zich niet tot een virus, maar gaan verder. Criminelen hebben manieren ontwikkeld om op je systemen in te breken, met je beeldscherm mee te kijken, je toetsaanslagen af te vangen of je bestanden te versleutelen. Dan is het een kwestie van losgeld vragen en wachten tot je betaalt.

 

Natuurlijk kunnen we je vertellen dat je alert moet zijn, geen malafide websites zou moeten bezoeken en bijlagen van verdachte mailtjes lekker dicht te laten. Toch trap je er een keer in. 

Wist je dat…

· er dagelijks 300.000 nieuwe malwarevirussen bij komen?

· 43% van alle cyberaanvallen gericht zijn op het MKB?

· 82% van alle cyberaanvallen niet wordt ontdekt door traditionele antivirussoftware?

· de gemiddelde kosten voor het herstel 405 euro per eindgebruiker is?

· het niet de vraag is óf je met cybercrime te maken krijgt, maar wanneer?

Door van een EDR-oplossing – Endpoint Detection en Response – gebruik te maken, kun je de ellende voor zijn. Deze oplossing houdt alle activiteit op je bedrijfsnetwerk in de gaten. Loopt een proces anders dan verwacht of wordt er een cyberaanval gedetecteerd, gaan er direct alarmbellen rinkelen. Zo herken je slecht nieuws vóór het impact heeft op je systemen.

G-Mon + EDR

EDR houdt niet alleen bekende virussen tegen, het helpt ook bij ‘gijzelsoftware’ door je systeem terug te zetten in de staat die het had vlak voordat de infectie plaatsvond. Het maakt gebruik van ‘artificial intelligence’ (kunstmatige intelligentie) om bedreigingen te detecteren en te voorkomen. Dankzij andere slimme technieken wordt je systeem minder belast en ervaar je weinig tot geen traagheid. 

G-mon Monitoring Tool + EDR

Dit is het basispakket waarmee wij je IT-omgeving kunnen monitoren, zodat we je in een vroeg stadium kunnen informeren over mogelijke problemen. Deze ondersteuning door onze supportafdeling gebeurt grotendeels online, waardoor we je heel snel en effectief kunnen helpen. Zo hou je ook overzicht op de hoeveelheid opslag en wat je nog kan gebruiken. Ook onze antivirus, EDR Tool is onderdeel van dit pakket. Door deze tool op elk werkstation en iedere server te installeren, beschermen we je netwerk nog eens extra tegen cyberaanvallen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze ICT-dienstverlening of wil je gebruikmaken van onze G-mon Monitoring Tool + EDR, neem dan gerust contact met ons op via 0174-670615 of stuur een mail naar contact@grift-it.nl. We helpen je graag.

 Het Grift – IT Team www.grift-it.nl

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag