Je bedrijf optimaliseren? 4 tips

De uitbraak van het coronavirus heeft voor een economische klap gezorgd, en die klap zijn we voorlopig nog niet te boven. Misschien heeft ook jouw bedrijf moeite gehad het hoofd boven water te houden, misschien ben je in de gelukkige positie dat je er weinig last van hebt ondervonden. Hoe het ook zij, je bedrijf optimaliseren is altijd een goed idee. Door moderne technologie slim in te zetten, borg je de toekomstbestendigheid van je bedrijf en beweeg je makkelijker mee met veranderingen.

1 Stap over naar de cloud

Door over te stappen naar de cloud, zorg je voor flexibiliteit en maak je je kosten een stuk hanteerbaarder en voorspelbaarder. Je neemt werkplekken als een dienst af. Daardoor hoef je niet meer voor je eigen hardware te zorgen, maar betaal je per gebruiker per maand. Je kostenmodel verschuift van een CAPEX-model – investeringsuitgaven – naar een OPEX-model – operationele kosten. Dat zorgt ervoor dat je helder inzicht hebt in wat je maandelijks kwijt bent en zijn grote eenmalige investeringen van de baan. Bovendien is het heel eenvoudig het aantal gebruikers op- en af te schalen.

2 Kijk eens goed naar je verdienmodel

De overstap naar de cloud kan ook gevolgen hebben voor je verdienmodel. Zo verdiende Rolls-Royce ook z’n geld met de bouw en levering van vliegtuigmotoren. Na de overstap naar de cloud kreeg het zoveel inzicht in hoe hun producten het deden in ‘het veld’, dat het is overgestapt naar het verkopen van ‘power by the hour’. Nu hoor ik je denken: wij zijn Rolls-Royce niet. In dit artikel van Frankwatching vind je nog 15 voorbeelden die je misschien kunnen inspireren.

3 Stroomlijn je processen

Door je processen te automatiseren, bespaar je op tijd, geld en energie en verlaag je de kans op fouten. Je zult verbaasd zijn over waar allemaal mogelijkheden liggen. Denk aan simpele stappen als digitaal factureren, het automatisch in laten boeken van ontvangen facturen, orderadministratie, maar ook aan het afhandelen van klachten op het opvolgen van bestellingen.

4 Haal alles uit de online samenwerking

Door gebruik te maken van een samenwerkingsplatform als Microsoft Teams, kun je zorgen dat je medewerkers online kunnen samenwerken aan documenten, zonder dat ze fysiek bij elkaar hoeven te zitten. Dat is niet alleen heel efficiënt, het feit dat je niet meer aan een fysieke werkplek gebonden bent, zorgt ervoor dat je met een veel kleiner kantoor uit de voeten kunt.

Ook optimaliseren?

Ben je ook toe aan een optimalisatieslag? Denk je dat je beter kan, maar weet je niet waar te beginnen? Wij kunnen helpen. Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Dan kan per mail of bel naar 0174-670 615 en vraag naar Dennis. Ik leer je graag kennen.

Hartelijke groeten,

Dennis Grift

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag