Phishing-bewustzijn? Zo help je je medewerkers

 

Cybersecurity is hot. En niet voor niets. Maar liefst 50 procent van de mkb-bedrijven krijgt te maken met een vorm van cybercrime. Welke technische maatregelen je ook neemt, als een medewerkers op een link in een phishingmail klikt, is het kwaad al geschiedt. Bewustzijn van medewerkers van virtuele gevaren die op de loer liggen, is dan ook heel belangrijk. Wij helpen je adequaat te reageren op potentiële bedreigingen.


De cijfers
Veilig werken wordt steeds belangrijker, daar schreven we al eerder een blog over. Maar liefst 50 procent van de mkb-bedrijven krijgt te maken met een vorm van cybercrime. 37 procent heeft wel eens een phishing-mail ontvangen en één op de vijf medewerkers klikt hier ook daadwerkelijk op. Ondernemers komen er gemiddeld pas na 191 dagen achter dat ze slachtoffer zijn, waardoor de schade per incident kan oplopen tot maar liefst 78.700 euro. Dat komt jaarlijks neer op zo’n 10 miljard euro voor het hele bedrijfsleven. Toch denkt 43 procent van de ondernemers dat zijn bedrijf niet interessant is voor cybercriminelen.

Bewustzijn meten en vergroten
Door phishingtesten uit te voeren, kun je achterhalen hoe bewust jouw medewerkers zich zijn van cybergevaren. Daarvoor zijn we bij Grift – IT een samenwerking aangegaan met diverse aanbieders van security-awareness-tools. Met onze oplossing kun je zogenaamde phishingberichten versturen naar medewerkers. We meten vervolgens – geheel geanonimiseerd – welke teams op links in phishingberichten klikken en geven de resultaten weer in een overzichtelijk dashboard. De gebruikers krijgen op basis daarvan huiswerk mee om met de gevaren van phishing aan de slag te gaan. Zo helpen we je op een hele effectieve manier om te gaan met het detecteren en blokkeren van cyberaanvallen.

Meer weten?
Wil je meer weten over veilig werken of heb je interesse in een awarenesstraining voor je medewerkers? We vertellen je graag over de mogelijkheden! Neem contact met me op per mail of bel naar 0174-670 615 en vraag naar Dennis.

Hartelijke groeten,

Dennis Grift

 

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag