Grift – IT behaalt ISO 27001-certificering

Als Grift – IT nemen wij informatiebeveiliging heel serieus. Ruim drie jaar geleden behaalden wij het ISO 9001-certificaat voor kwaliteitsmanagement. Dat vertrouwen en zekerheid bovenaan onze agenda staat, bevestigen wij nu opnieuw door ons te certificeren voor ISO 27001. 

Wat houdt deze certificering in?

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe je als bedrijf procesmatig met het beveiligen van informatie kunt omgaan. Door te voldoen aan alle normen van ISO 27001 stellen we de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van informatie binnen onze organisatie zeker. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak. 

Vertrouwelijkheid van ultiem belang

Veel van onze klanten zijn werkzaam in de zorg, de arbo-branche of de bankwereld. Branches waar integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van informatie van ultiem belang zijn. Dankzij deze certificering kunnen wij ook deze klanten blijven faciliteren en ondersteunen. 

Gevolgen voor onze klanten

Onze certificering kan ook gevolgen voor onze klanten hebben. Het kan zijn dat oplossingen waar in het verleden voor is gekozen, niet meer voldoen aan de geldende normen en dat we naar een beter passende oplossing moeten kijken. Zo is één van de belangrijke schakels in dit hele proces het beschikbaar hebben van onze G-mon Monitoring Tool + EDR op elke computer van onze klanten. 

Enorme impact

Het behalen van deze certificering verliep zeker niet zonder slag of stoot. Het zet je hele bedrijf op z’n kop, we hebben werkelijk elke dienst en werkmethode getoetst. Dat begint al bij de entree van het bedrijfspand. Wie heeft de sleutel? Wie kan bij welke gegevens? Waar staan die gegevens? Tel daar de coronacrisis bij op, en je begrijpt dat dit proces enorme impact heeft gehad op onze bedrijfsvoering. Het mogen plaatsen van het ISO 27001-label op al onze communicatie-uitingen was dan ook reden voor een klein, bescheiden feestje!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze ICT-dienstverlening of wat onze ISO 27001-certificering inhoudt? Heb je een bijzondere uitdaging op het gebied van informatiebeveiliging? Neem dan gerust contact met ons op via 0174-670615 of stuur een mail naar contact@grift-it.nl. We helpen je graag.

 

Het Grift – IT Team

Contact

Grift - IT
Tiendweg 2D
2671 SB Naaldwijk
KvK 55443613

Microsoft Partner

Iso9001   ISO/IEC27001

Stel een Vraag